Çalış Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında Çalış kasabası ve mahmat köyünden, bir Tır yardımda bulundu. Çalış Kasabası Ve Mahmatlar Köyünün Düzenlemiş Olduğu Türkmen Kardeşlerimize Yardım Kampanyasında Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer , Çarşı Cami İmamı Ali Gedik ve Çalış Kasabası ve Mahmatlar Köyü Halkı 1 Tır dolusu Gıda Yardımında Bulundular. Konu hakkında www.fibhaber.com a açıklamada bulunan Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer "Yardım eden herkesten Allah razı olsun, Gerek Çalışlı gerek mahmatlı köylülerimiz böyle hayırlı bir olaya duyarsız kalmadı. Hiçbir kapıdan boş dönmedik. Böyle bir beldenin Belediye Başkanı olmaktan bir kez daha gurur duydum" dedi. Suriye deki Bayır bucak Türkmen kardeşlerimiz için toplanan 1 tır dolusu gıda yardımı düzenlenen dualarla 157.Tır olarak İHH'ya teslim edildi. Avanos`un Çalış kasabası ve Mahmat köyü halkına ve Çalış Belediyesine mazlumlar ve yetimler adına teşekkür ederiz...